Due diligence Park Strijp Energy

Opdrachtgever: Park Strijp Energy

Aanleiding
In Eindhoven ontwikkelt VolkerWessels het Park Strijp S. Op dit voormalige Philips Strijp S-terrein worden historische gebouwen herontwikkeld en nieuwe gebouwen gerealiseerd. Vanwege de vervuilde grond is sanering nodig. Gemeente Eindhoven en VolkerWessels zijn beiden 50% aandeelhouder in Park Strijp Energy. Dit bedrijf exploiteert de WKO en de collectieve warmtevoorziening van de gebouwen op Strijp S en zorgt voor voldoende circulatie ten behoeve van de grondsanering. Park Strijp Energy heeft adviesbureau Innoforte gevraagd om een voorstel uit te brengen ter begeleiding van het verkoopproces. De doelstelling daarbij is om de economische waarde zo goed mogelijk te vertalen naar een transactieprijs in combinatie met evenwichtige aandacht voor de belangen van alle betrokkenen.

Visie op de vraagstelling
De aandeelhouders hebben risicodragend geïnvesteerd. Zij hebben recht op verzilvering van de gecreëerde economische waarde bij verkoop. Economische waarde is echter geen objectief gegeven. De relatie tot de boekhoudkundige waarde is er vrijwel niet. Voor een potentiële koper bestaat de waarde uit de opgebouwde economische waarde, de operationele synergie en de strategische synergie.

Om teleurstellingen in het onderhandelingsproces te voorkomen adviseren wij Park Strijp Energy om als verkoper voorafgaande aan de onderhandelingen zelf een boekenonderzoek laat uitvoeren (Vendor Due Diligence). Een Vendor Due Diligence zorgt voor minder frustraties gedurende het verkoopproces en leidt uiteindelijk tot een hogere waarde en een betere deal.

Onze aanpak

 1. Commerciële strategie
  Afstemmen probleemstelling, marktvisie, aanpak, projectorganisatie, planning en kosten.
 2. Vendor due diligence
  Inzichten in sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen.
 3. Waardebepaling
  Bepalen huidige waarde op basis van huidige exploitatie en uitbreiding.
 4. Opstellen informatiememorandum
  Opstellen compleet informatiememorandum ter ondersteuning van het verkoopproces.
 5. Benaderen potentiële kopers
  Selecteren partijen die bereid zijn een aanbieding uit te brengen.
 6. Begeleiden informatievoorziening
  Informeren biedende partijen om een compleet beeld te verkrijgen.
 7. Begeleiden onderhandelingen
  Opstellen concept vaststellingsovereenkomst.

Resultaat
Een goed geregelde en gecontroleerde verkoop en overdracht van de WKO en collectieve warmtevoorzieningen van Park Strijp Energy aan een nieuwe eigenaar.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Innoforte? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. Graag informeren we u over die onderwerpen waar uw belangstelling naar uitgaat. Wij vragen u daarom uw voorkeuren aan te geven door middel van een vinkje bij de geselecteerde onderwerpen.

Innoforte

Van Heemstraweg 56d
6651 KH, DRUTEN