EMG-verklaring voor warmtebedrijf Veenendaal

Opdrachtgever: Warmtebedrijf Veenendaal

Aanleiding
Warmtebedrijf Veenendaal is onderdeel van de holding Groene Energie Veenendaal B.V. Deze bestaat uit een productiebedrijf, Bio-energie Veenendaal B.V., en twee productiebedrijven voor klanten met een aangesloten vermogen groter dan 100 kW, Warmtebedrijf Veenendaal Zakelijk B.V. en Warmtebedrijf Veenendaal B.V.

Bio-energie Veenendaal B.V. wekt duurzame warmte op met houtpelletketels. De transport- en distributieleidingen en de warmte-afleverset zijn eigendom Warmtebedrijf Veenendaal B.V.

Op dit moment levert Warmtebedrijf Veenendaal warmte aan 66 appartementen in een nieuwbouw portiekflat aan de Zuivelstraat. Het plan is om dit aantal te laten groeien met 150 appartementen in een nieuw te bouwen complex. Mogelijk vinden in de toekomst verdere uitbreidingen van dit warmtenet plaats.

Vraagstelling
Warmtebedrijf Veenendaal vraagt aan Innoforte om een projectplan op te stellen om te komen tot een zogenaamde EMG-verklaring: Energie Maatregelen Gebied. Op basis van deze verklaring kan een ontwikkelaar de energiezuinigheid en de duurzaamheid van de warmte tot uiting laten komen in de berekening van de BENG normen.

Visie op de vraagstelling
De EMG-verklaring wordt opgesteld ten behoeve van het kunnen voldoen aan de BENG-eisen, onderdeel van de aanvraag omgevingsvergunning voor de realisatie van woningen. De EMG-verklaring is gebaseerd op de NTA 8800 en de NEN 7125.

Innoforte stelt in overleg met warmtebedrijven EMG-verklaringen op en laat die controleren door Bureau CRG (zie www.bcrg.nl). Innoforte begeleidt vervolgens de controle door Bureau CRG totdat deze wordt opgenomen in het register van Bureau CRG. Dit register is gekoppeld aan de BENG-software waarmee ontwikkelaars de energieprestaties van hun ontwerpen berekenen.

Een EMG-verklaring heeft een geldigheidsduur van 3 jaar en bij het opstellen van de verklaring wordt uitgegaan van het verleden, heden en een geprojecteerde toekomstverwachting voor de komende 10 jaar.

Onze aanpak

 1. Vergaren uitgangspunten
  Vergaren heldere en betrouwbare cijfers en gegevens.
 2. Verwerken uitgangspunten in energiebalansen
  Verwerken, controleren en verwerken van de verkregen informatie.
 3. Opstellen rapportage EMG-verklaring en certificaat
  Opstellen van een heldere en complete EMG-verklaring en deze aanleveren bij BCRG.
 4. Overleg bureau BCRG
  Beantwoorden vragen BCRG en zonodig rapportage bijstellen.

Resultaat
Een door bureau CRG goedgekeurde EMG-verklaring, waarbij de duurzaamheid van warmtebedrijf Veenendaal tot zijn recht komt.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Innoforte? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. Graag informeren we u over die onderwerpen waar uw belangstelling naar uitgaat. Wij vragen u daarom uw voorkeuren aan te geven door middel van een vinkje bij de geselecteerde onderwerpen.

Innoforte

Van Heemstraweg 56d
6651 KH, DRUTEN