Klimaatconcept importgebouw FloraHolland Venlo

Aanleiding

Op het terrein van Flora Trade Parc in Venlo gaat FloraHolland een nieuw importgebouw realiseren. Flora Holland wil een optimaal klimaatsysteem qua duurzaamheid, comfort en economie. FloraHolland kiest voor haar nieuwbouw voor een geavanceerd bodemopslagsysteem voor warm en koud water (WKO-systeem), in combinatie met warmtepompen en aanvullende installaties. De huidige uitbreidingsfase staat niet op zichzelf. De productiestraat zal in de nabije toekomst verder worden verlengd.

Innoforte is gevraagd om een technisch-economisch onderzoek te doen naar het meest optimale concept voor verwarming en koeling voor FloraHolland.

Visie op de vraagstelling

Alvorens over te gaan tot nadere detaillering van een optimaal ontwerp is het zinvol om eerst de mogelijkheden van een WKO-systeem op de locatie in Venlo te analyseren. Pas daarna maakt Innoforte de technisch-economische analyse voor dit project, mede gebaseerd op vooraf vastgestelde uitgangspunten van FloraHolland.

 

Onze aanpak

Opstellen uitgangspunten

Vaststellen uitgangspunten FloraHolland Venlo, energieprijzen, wensen en eisen.

  1. Bepalen energievraag

Vaststellen warmte- en koudevraag, energieverbruik en dynamiek (graaddagen).

  1. Opstellen configuraties concepten en bepalen toekomstig energieverbruik

Opstellen schematische ontwerpen voor drie energieconcepten (basisontwerp).

  1. Evalueren techniek en economie concepten

Beoordelen concepten op basis van comfort, zekerheid, complexiteit en economie.

  1. Rapporteren en communiceren

Vastlegging ontwikkelde concepten en uitbrengen advies.

 

Resultaat

Innoforte heeft FloraHolland Venlo in een compacte en heldere rapportage inzicht gegeven in de kansen en mogelijkheden voor het verduurzamen van de warmte- en koudevoorziening voor het nieuwe importgebouw.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Innoforte? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. Graag informeren we u over die onderwerpen waar uw belangstelling naar uitgaat. Wij vragen u daarom uw voorkeuren aan te geven door middel van een vinkje bij de geselecteerde onderwerpen.

Innoforte

Van Heemstraweg 56d
6651 KH, DRUTEN