Kwaliteitsverklaring warmtenet Apeldoorn – Ugchelen Buiten

Opdrachtgever: ZON Transitie Support

Aanleiding
In het gebied Ugchelen Buiten in de gemeente Apeldoorn is een warmtenet in ontwikkeling voor een nieuwbouwwijk. ZON Transitie Support wil de zogenaamde EOR-waarde van het warmtenet laten berekenen. Innoforte is gevraagd om de EOR-berekening uit te voeren voor het toekomstige warmtenet en om dit in een kwaliteitsverklaring aan ZON Transitie Support te rapporteren.

Visie op de vraagstelling
De berekeningen van de EOR-waarde zijn conform de bepalingsmethode NVN 7125 “Energieprestatienorm voor maatregelen op gebiedsniveau (EMG)” uitgevoerd én de NTA 8800 “Energieprestatie van gebouwen – Bepalingsmethode” waarin verwezen wordt naar de NEN 7125. De energiezuinigheid wordt uitgedrukt in de EOR, volgens de NVN 7125. In de NTA 8800 wordt de energiezuinigheid en duurzaamheid uitgedrukt in primair fossiele energiefactor (FP;del) en primair hernieuwbare energiefactor (FP;ren). Innoforte berekent op basis van de door ZON Transitie Service aangeleverde gegevens over de geplande woningbouw onder andere de warmtevraag, de thermische verliezen, de benodigde pompenergie, de regeneratie energie en het aandeel van de warmtepomp in de jaarlijkse warmtelevering.

Onze aanpak

 1. Afstemmen basiswaarden en bandbreedte
  Verkrijgen basiswaarden parameters en bandbreedte.
 2. Bouwen energetisch model
  Inzichtelijke berekeningen waaruit de opbouw van de berekening van de EOR-waarde helder is te zien.
 3. Bespreken met ZON
  Begrip en overeenstemming met betrekking tot de berekeningen en de resultaten.
 4. Overdracht aan ZON
  Kwaliteitsverklaring als leidraad voor de ontwikkeling van warmtenette in de regio Westland.

Resultaat
ZON Transitie Support heeft inzicht in de hoogte van de EOR en de invloed van de belangrijkste parameters op de EOR als leidraad voor de ontwikkeling van warmtenetten in het gebied Ugchelen Buiten in de gemeente Apeldoorn.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Innoforte? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. Graag informeren we u over die onderwerpen waar uw belangstelling naar uitgaat. Wij vragen u daarom uw voorkeuren aan te geven door middel van een vinkje bij de geselecteerde onderwerpen.

Innoforte

Van Heemstraweg 56d
6651 KH, DRUTEN