Masterclass Warmtebronnen

Opdrachtgever: Qirion BV

Aanleiding
Qirion is expert in het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van veranderende energienetten. Hun Energy Consultants geven advies voor energienetten in Nederland. Dit doen ze samen met hun opdrachtgevers en stakeholders. De visie van Qirion is dat de energie voor het verwarmen van voor huizen en gebouwen de komend jaren flink gaat veranderen. Duurzame elektriciteit en duurzame warmte gaan hierbij een belangrijke rol spelen. Vanuit het oogpunt van innovatie en duurzaamheid is Qirion altijd op zoek naar nieuwe technologieën.

Innoforte is gevraagd om Qirion inzicht te verschaffen in de bestaande en innovatieve ontwikkelingen van warmtebronnen voor warmtenetten.

Onze aanpak
Innoforte heeft een masterclass warmtebronnen georganiseerd voor Qirion. Hierbij zijn de volgende thema’s aan de orde gekomen:

  • Een presentatie van 14 verschillende typen (innovatieve) warmtebronnen.

Een indicatieve berekening van de TCO kosten.

  • Een raming van warmtenetten voor gestandaardiseerde bestaande en nieuwbouw wijken.
  • De TCO kosten van een warmtenet en de aanpassingen in de woningen (warmtapwater).
  • Energieprestatiefactoren in het kader van de BENG/NTA 8800 (Epdel en Epren) en op basis van de NVN 7125 (EOR).
  • Samen met de medewerkers van Qirion nagaan hoe de EOR-waarde wordt opgebouwd aan de hand van een voorbeeld vanuit Qirion.
  • Inzicht in mogelijke toekomstige innovaties

Resultaat
Innoforte heeft voor Qirion een masterclass verzorgd waarin bovenstaande aspecten zijn gepresenteerd, toegelicht en aan de hand van voorbeelden van Qirion nader besproken met een aantal deskundige medewerkers van Qirion. Met de opgedane kennis kunnen de consultants van Qirion inspelen op nieuwe trends en hun opdrachtgevers beter adviseren.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Innoforte? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. Graag informeren we u over die onderwerpen waar uw belangstelling naar uitgaat. Wij vragen u daarom uw voorkeuren aan te geven door middel van een vinkje bij de geselecteerde onderwerpen.

Innoforte

Van Heemstraweg 56d
6651 KH, DRUTEN