Second opinion warmteplannen Amsterdam

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam

Aanleiding
De gemeente Amsterdam heeft een drietal warmteplannen voor Amstelkwartier Fase III, Kauwgomballenkwartier en Weespertrekvaart. Omdat Amsterdam deze plannen op korte termijn door de gemeenteraad wil laten goedkeuren is aan Innoforte gevraagd om een kritische beoordeling, een second opinion van deze plannen te geven.

Visie op de vraagstelling
Op basis van de expertise van Innoforte met het opstellen van warmteplannen ten behoeve van diverse gemeenten zullen wij de ter beoordeling aangeboden warmteplannen samen met de onderbouwende modellen voor de EMG-berekeningen voor de gemeente Amsterdam analyseren op de volgende punten:

 • Consistentie en compleetheid in relatie tot de vigerende wetgeving (bouwbesluit)
 • Leesbaarheid voor de doelgroep. Wij denken hierbij in eerste instantie aan college en gemeenteraad, maar wellicht ook aan de ontwikkelaars/bouwers.
 • Helderheid en werkbaarheid van de bepaling van de gelijkwaardigheid. Dit zowel ten behoeve van de ontwikkelaars en beoordelaars van gemeente of omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied Amsterdam.

Onze aanpak

 1. Analyse drie warmteplannen
  Verkrijgen van inzicht in de opgestelde plannen en voorzien van commentaren.
 2. Analyse van de EMEG-berekeningen
  Toetsen correctheid van de methode en berekening voor de EMG-verklaring.
 3. Rapportage
  Compacte rapportage met bemerkingen in de warmteplannen.

Resultaat
Een second opinion van de drie warmteplannen voor de gemeente Amsterdam.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Innoforte? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. Graag informeren we u over die onderwerpen waar uw belangstelling naar uitgaat. Wij vragen u daarom uw voorkeuren aan te geven door middel van een vinkje bij de geselecteerde onderwerpen.

Innoforte

Van Heemstraweg 56d
6651 KH, DRUTEN