Workshop procedure warmteplan Zaanstad-Oost

Opdrachtgever: Gemeente Zaanstad

Aanleiding
Voor de nieuwbouw in Zaanstad-Oost heeft de gemeente een warmteplan opgesteld. Voor de bouwers en ontwikkelaars houdt dit een verplichte aansluiting in op het warmtenet van ENGIE, tenzij vergunningen voor gelijkwaardige concepten worden aangevraagd. Dan dienen deze getoetst te worden bij de gemeente en de omgevingsdienst Noordzeekanaal. Innoforte is gevraagd een workshop te organiseren om de betrokken ambtenaren kennis en inzicht te geven in de te volgen procedures.

Onze aanpak
Tijdens een workshop van een dagdeel schetsen we de contouren van het proces:

  • Activiteiten die doorlopen dienen te worden;
  • Actoren die betrokken zijn bij elke activiteit;
  • Rollen van de actoren bij elke activiteit;
  • Risico’s bij elke activiteit in termen van informatie, kennis, tijd, tegengestelde belangen, enzovoort;
  • Passende beheersmaatregelen ter mitigatie van de risico’s, zoals checklists, voorbeelden, uitleg, verwijzing naar externe documenten (bijvoorbeeld normen), enzovoort;
  • Uitwerken proces in een stroomdiagram en opstellen werkinstructies.

Resultaat
Goed geïnformeerde ambtenaren die in staat zijn om vergunningsaanvragen voor de nieuwbouw in Zaanstad-Oost te toetsen aan de hand van het warmteplan.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Innoforte? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. Graag informeren we u over die onderwerpen waar uw belangstelling naar uitgaat. Wij vragen u daarom uw voorkeuren aan te geven door middel van een vinkje bij de geselecteerde onderwerpen.

Innoforte

Van Heemstraweg 56d
6651 KH, DRUTEN