Warmtemeters

Overzicht van de wet- en regelgeving en normen voor warmtemeters

Om energieverbruik te kunnen vaststellen zijn energiemeters in het leven geroepen. Voor het meten van warmte zijn speciaal warmtemeters (ook wel thermische energiemeters genoemd) ontwikkeld. Deze meters moeten voor zowel de warmteleverancier (de warmtebedrijven) als voor de warmteafnemer (de klant) betrouwbaar werken, zodat niet te veel of te weinig warmte afgerekend wordt.

Vanaf begin 2015 moeten nieuwe warmtemeters, die op de markt verschijnen in Nederland, voldoen aan wettelijke voorschriften vastgelegd in de Metrologiewet en onderliggende regelgevingen. De in gebruik zijnde meters worden aan periodieke controles onderhevig gesteld.

Innoforte verschaft helderheid in de complexe materie met betrekking tot de warmtemeters en waar betrokkenen warmte rekening mee dienen te houden. We geven inzicht in de eisen voor de warmtemeters en de controles van nieuwe en in gebruik zijnde warmtemeters. We bespreken we de relatie tussen de wetten en regelgeving, de warmtemeters en de meterpools van VMNED. Daarnaast geven we een overzicht met de verwijzingen naar de betreffende bronnen.

  Naar boven

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Innoforte? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. Graag informeren we u over die onderwerpen waar uw belangstelling naar uitgaat. Wij vragen u daarom uw voorkeuren aan te geven door middel van een vinkje bij de geselecteerde onderwerpen.

Innoforte

Van Heemstraweg 56d
6651 KH, DRUTEN