NTA 8800

BENG – Bijna energie neutraal gebouw

De NTA 8800 vormt de nieuwe rekenwijze voor de energiezuinigheid van gebouwen met ingang van 1 januari 2021. Deze rekenwijze wordt gebruikt voor nieuwe gebouwen om aan te tonen dat wordt voldaan aan de eisen uit het Bouwbesluit, ook wel de BENG eisen genaamd. Daarnaast wordt de NTA 8800 ook gebruikt om de energiezuinigheid van bestaande gebouwen aan te duiden.

Een onderdeel van de NTA 8800 is de energiezuinigheid en de duurzaamheid van warmtenetten. Daartoe is het wel vereist dat certificering door bureau CRG plaats vindt. Innoforte ondersteunt warmtebedrijven met deze certificatie. Wij maken hierbij gebruik van onze gestructureerde wijze van het opstellen van energiebalansen. Deze kunnen ook worden gebruikt om duurzaamheidsrapportages in het kader van de warmtewet op te zetten

In januari 2020 is de laatste versie van de NTA 8800 gepubliceerd. Deze is kosteloos te downloaden vanaf de website van NEN.

Onderstaand een overzicht van de regelgeving van de wijzen waarop de duurzaamheid van een warmtenet doorklinkt in de duurzaamheid van gebouwen.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen binnen 5 werkdagen contact met u op.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Innoforte? Meldt u hier aan voor de nieuwsbrief. Graag informeren we u over die onderwerpen waar uw belangstelling naar uitgaat. Wij vragen u daarom uw voorkeuren aan te geven door middel van een vinkje bij de geselecteerde onderwerpen.

Innoforte

Van Heemstraweg 56d
6651 KH, DRUTEN